Kinderen voor Kinderen zingt Engels

Kinderen voor Kinderen, het kinderkoor van de VARA, gaat voor het eerst in dertig jaar een liedje in het Engels zingen. Het nummer, Children Now, wordt ten gehore gebracht tijdens een conferentie over Kinderarbeid in Den Haag.

Tot nu toe zijn alle liedjes in het Nederlands gezongen, maar speciaal voor deze conferentie is het gekozen om een Engelstalig nummer uit te brengen.

Het kinderkoor zal ook de rest van het jaar aandacht voor kinderarbeid vragen door er tijdens optredens in het land en tijdens de jaarlijkse televisie-uitzending herhaaldelijk bij stil te staan.

Speelgoed
Aandacht voor minder bedeelde kinderen is niet nieuw voor Kinderen Voor Kinderen. De zangclub ontstond in 1980 na een initiatief van oprichtster Flory Anstadt. Ze wilde zo geld inzamelen voor een VARA-speelgoedactie.

De liedjes werden op plaat uitgebracht en uitgezonden door de VARA. Van de opbrengst van de platen werd speelgoed gekocht voor kinderen en ziekenhuizen en in de derde wereld. Maar vooral de tv-uitzendingen bleken een groot succes, waarop werd besloten om er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken.

Liedjes
Al vaker heeft Kinderen voor Kinderen maatschappelijke thema's aangesneden. Zo is er een liedje geweest ter promotie van Plan Nederland (Ramon's verjaardag, KVK 12), maar ook thema's als pesten, gescheiden ouders en 'anders zijn' keren regelmatig terug.

Verkiezing
Vorig jaar is er een verkiezing gehouden voor het beste Kinderen voor Kinderen lied aller tijden om stil te staan bij het dertigjarig bestaan van het koor.

'Op een onbewoond eiland' (kvk 2) werd toen verkozen als het beste liedje. Op de tweede en derde plek zijn 'Waanzinnig gedroomd' (kvk 1) en 'Wakker met een wijsje' (kvk 12) geëindigd. Ook dit najaar wordt er weer een nieuw album uitgebracht.

Reageren