Kinsey

Alfred Kinsey (Liam Neeson) begint zijn academische carrière als bioloog. Zijn specialiteit is het onderzoeken van galwespen, waarover hij ook enkele boeken schrijft. In zijn tijd als docent aan de universiteit van Indiana ontmoet Kinsey de onorthodoxe studente Clara McMillen (Laura Linney), met wie hij trouwt.

Als Clara en hij in het begin van hun huwelijk problemen hebben op seksueel gebied bezoeken ze een deskundige. Kinsey raakt op deze manier geïnteresseerd in het fenomeen van de menselijke seksualiteit en ergert zich aan het gebrek aan wetenschappelijke informatie over dit onderwerp. Hij besluit zich er verder in te gaan verdiepen, en doet dit vanuit een strikt wetenschappelijk oogpunt.

Sex enquete
In het begin beperkt hij zich tot het geven van adviezen en colleges aan studenten die meer willen weten over seksualiteit. Maar al snel gaat hij een stap verder, en stelt hij een team samen van onderzoekers (vertolkt door Peter Sarsgaard, Timothy Hutton en Chris O’Donnell) met wie hij de Verenigde Staten rondreist om bij zoveel mogelijk mensen een zogenaamde ‘sex enquete’ afnemen. Doel is om mensen zo open en eerlijk mogelijk te laten praten over hun seksuele ervaringen.

Reageren