Klaas Drupsteen mag Hello Goodbye niet meer presenteren

Klaas Drupsteen mag niet doorgaan met Hello Goodbye. Dat liet zijn werkgever, de KRO-NCRV een maand geleden aan de presentator weten.

Klaas presenteert het programma nu twee seizoenen lang en zag de beslissing van zijn omroep absoluut niet aankomen: "Voor mij kwam dit als een grote, onaangename verrassing”, zegt Drupsteen in De Telegraaf.

Nieuw gezicht

De presentator werd een jaar geleden het nieuwe gezicht van Hello Goodbye, het programma dat jarenlang gepresenteerd werd door Joris Linssen. Natuurlijk was het voor de kijkers even wennen om een nieuw gezicht te zien op het vliegveld, maar volgens Klaas was zijn omroep blij met hem. Hij is naar eigen zeggen 'verbijsterd'.

Geen enkel signaal

“Er is geen enkel signaal afgegeven dat de omroep ontevreden was over mijn presentatie. Hun argument was dat ze willen werken met minder presentatoren die meerdere programma’s op Nederland 1 kunnen presenteren. Volgens mediadirecteur Taco Rijssemus gaat dat met mij niet lukken, omdat ik te onbekend zou zijn. Ook werd aangegeven dat de toekomst van Hello Goodbye naar hun gevoel beter gewaarborgd is met mijn opvolger."

Domper

Voor Drupsteen is het een televisiedroom die met deze beslissing toch wel in duigen valt: "Ik heb steeds beweerd dat dit het beste is wat mij op werkgebied is overkomen. Het is zo mooi om met mensen te praten over zaken die er werkelijk toe doen. Ik voelde mij thuis in dat programma, werd keer op keer geraakt door de verhalen, had aan de lopende band kippenvel en ik ben heel erg trots op wat we gemaakt hebben."

Wie wordt de nieuwe presentator?

De KRO-NCRV wil alleen bevestigen dat de presentator stopt, maar nog geen uitspraken doen over een opvolger. Bij Televizier.nl zien wij genoeg potentiële presentatoren die de plek van Klaas Drupsteen zouden kunnen innemen. Wat dacht je van Boer Zoekt Vrouw-presentatrice Yvon Jaspers, of Rob Kamphues, die met zijn programma De Reünie al jaren op de buis te zien is. Ook KRO-gezicht Arie Boomsma, De Rijdende Rechter-presentatrice Jetske van den Elsen, Katja Schuurman en Memories Anita Witzier zouden wat ons betreft moeiteloos in plaats van Klaas Drupsteen op het vliegveld kunnen staan om reizigers bijzondere verhalen te laten vertellen.

Wijn

Bij RTL Late Night vertelde Klaas Drupsteen dat hij al weet wie zijn opvolger wordt, maar daar wilde hij niets over zeggen. Drupsteen weet al wat hij wil gaan doen nu hij werkloos is. „Mijn nieuwe droom is een programma over wijn. Ik ben vinoloog en ik heb al minstens 4 formats over wijn bedacht.”

Laat via een stem op de poll weten welke presentator jij graag in plaats van Klaas op Schiphol ziet staan.

Meer over:

Reageren