Klaas van Kruistum gaat van EO naar KRO-NCRV

Klaas van Kruistum maakt de overstap van de EO naar KRO-NCRV. Bij het omroepbedrijf wordt hij de nieuwe presentator van ZappLive.

Presentator Klaas van Kruistum heeft een nieuwe baan bij de omroep KRO-NCRV. Hij wordt de nieuwe presentator van Zapplive en gaat daarnaast een nieuw avontuurlijk programma ontwikkelen voor de woensdagmiddag op Zapp. Ook komt hij het presentatieteam van het programma De Rekenmaker versterken.

Klaas bij de EO

De afgelopen 10 jaar werkte Klaas voor de Evangelische Omroep, waar hij volwassenprogramma’s als Bestemming Onbekend en Voor God en Vaderland en kinderprogramma’s als Checkpoint en IJsstrijd presenteerde. Nu vindt Klaas het tijd voor iets nieuws. “Ik heb een waanzinnige tijd bij de EO gehad, waar ik ze heel dankbaar voor ben. Na tien jaar bij dezelfde omroep, voel ik dat het tijd is voor een nieuwe uitdaging. Ik krijg bij de KRO-NCRV kansen en mogelijkheden waar ik erg enthousiast over ben en veel zin in heb.”

Arjan Lock

De presentator neemt afscheid van een tevreden Arjan Lock, directeur van de EO: "Natuurlijk vinden we het erg jammer dat Klaas vertrekt bij de EO. We zijn trots op hoe we samen met hem Checkpoint hebben uitgebouwd tot een enorm populair kinderprogramma.” Klaas is een ware vakman volgens de Eo-directeur. “We hadden de komende jaren graag ruimte gegeven aan zijn groei binnen bestaande en nieuwe EO-programma's. Nu hij kiest voor een nieuwe uitdaging bij KRO-NCRV kijken we dankbaar terug op onze samenwerking in de afgelopen jaren en wensen we hem veel succes."

KRO-NCRV zegt welkom

Mediadirecteur van de KRO-NCRV, Taco Rijssemus, verwelkomt de presentator met open armen: “Ik ben enorm blij met de komst van Klaas. Hij is een enthousiaste presentator die kinderen en jongeren weet te raken. Bij de EO heeft hij een mooie staat van dienst, met aansprekende programma’s  die mooie verhalen vertellen. Ik zie er naar uit om samen met hem mooie en inspirerende programma’s te maken.”

Zapplive

Tot en met het voorjaar van 2015 blijft Klaas het gezicht van het EO-programma Checkpoint. Op zaterdag 30 augustus begint hij met zijn nieuwe programma Zapplive.

Tot die tijd klopt onderstaand filmpje nog, dus laten we ‘m nog maar even beluisteren nu het nog kan!

Meer over:

Reageren