Klitschko’s laatste bokswedstrijd?

Tweevoudig wereldkampioen Vitali Klitschko (40) neemt het op tegen de ongeslagen Manuel Charr. RTL 7 zendt de wedstrijd live uit.

Vitali Klitschko heeft een waardige tegenstander aan Manuel ‘Diamond Boy’ Charr. De Duitser is ongeslagen in 21 wedstrijden en won er bovendien 11 op knock-out.

Aan de top

Nou is Vitali zelf ook geen watje, de Oekraïner sloeg in 46 wedstrijden 40 opponenten knock-out. Hij verloor slechts twee partijen, beide keren door een blessure. Samen met zijn jongere broer Vladimir bezit hij alle wereldtitels die er te behalen zijn. 

Minister Klitschko

Ooit zei de bokser dat hij met zijn 2 wereldtitels wil stoppen. Veel meer valt er voor het zwaargewicht niet te halen, dus hij zou na deze wedstrijd zomaar de handdoek in de ring kunnen gooien. Zijn verdere carrière staat al in de planning, Vitali Klitschko gaat de politiek in. En met zijn populariteit kan hij het best eens tot minister schoppen. 

Moederskindje

De titels die Vitali niet heeft, zijn in bezit van broerlief Vladimir. Maar die liggen buiten zijn bereik: de twee moesten hun moeder beloven nooit tegen elkaar te vechten. Tot op de dag van vandaag hebben ze hun woord gehouden.

Live

Op zaterdag 8 september stappen Vitali Klitscho en Manuel Charr in de ring. De heren laten zich niet zomaar uit het veld slaan, dus toeschouwers uit tientallen landen kunnen een spannende wedstrijd verwachten. De partij is vanaf 22.15 live te volgen op RTL 7. Moge de beste winnen.

Reageren