Klokhuis in 3D

Als je twee jaar geleden een nieuwe televisie wilde aanschaffen, was de moeilijkste vraag: neem ik een flatscreen met HDTV of eentje die HD Ready is? De technologie in televisieland gaat zo snel, dat die vraag inmiddels achterhaald is: bijna alle nieuwe tv's zijn wel in Full HD. De vraag van vandaag is vooral: nemen we een 3D-tv of niet?

Sinds het succes van Avatar worden steeds meer films driedimensionaal geschoten. Het ziet er ook prachtig uit op het witte doek: mensen komen meer tot leven en objecten lijken op je af te komen, waardoor je echt het verhaal in wordt gezogen.

Hersentruc
De vraag naar 3D-televisies, waarmee je ook thuis driedimensionale films kunt bekijken, is dan ook flink toegenomen. Maar hoe werkt een 3D-tv precies? En waarom moet je in de meeste gevallen zo'n gekke (rood-groene) bril op? Dat heeft Het klokhuis voor je uitgezocht. Zo kwam presentator Mustafa erachter dat de hersenen een trucje met ons uithalen, waardoor we beelden driedimensionaal kunnen zien - of niet.

Sketch in 3D
De Klokhuis-sketch is dit keer in 3D gefilmd met een bijzondere camera. Wil je hem op thuis op de buis zien, dan heb je wel zo'n rood-groen brilletje nodig.

Reageren