Knevel & Van den Brink terug

Het is inmiddels traditie: ieder jaar als Pauw & Witteman op vakantie gaan, nemen EO-ers Andries Knevel en Thijs van den Brink hun uitzendtijd over voor Knevel & Van den Brink. De invulling van de eerste uitzending is nu ook al deels bekend.

Ook dit jaar is het niet anders. Op maandag 17 mei vanaf 23.00 uur is het vier weken lang tijd voor een praatprogramma met een zelfde opzet als Pauw & Witteman, maar dan met een insteek die meer op de EO geënt is.

In de eerste uitzending is onder meer Ed Kronenburg, leider van de Nederlandse delegatie in Libië, te gast. In het dagelijks leven is hij Secretaris Generaal op het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Update 17.10 uur: Ook zullen D66-kopstuk Alexander Pechtold en Binnenhof-hoofdredacteur Marc van der Linden in debat gaan over de publicaties in het blad Binnenhof, waarin onder meer de inhoud van vuilniszakken van Alexander Pechtold beschreven werd. Lees hier meer daarover.

Verkiezingen
K&VdB hebben overigens geluk: uitgerekend in de vakantie van P&W vinden de verkiezingen van 9 juni plaats. Aan beide EO-ers dan ook de taak om de dames en heren politici aan de kaak te voelen. Ze doen dat niet met grote debatten: "Er zijn al zoveel debatten op tv, wat kunnen wij daar nog aan toevoegen? Meestal eindigen die toch in een hoop geschreeuw over en weer. Nee, wij gaan express niet mee in die hausse", aldus Van den Brink in Spits.

Reageren