Koffietijd vanuit De gouden kooi

Talpa, het productiebedrijf van John de Mol, is van plan een Koffietijd-achtig programma te maken. De villa van De gouden kooi in Eemnes vormt waarschijnlijk het decor van het ochtendprogramma. RTL 4 heeft interesse om het uit te zenden en is met Talpa in gesprek.

Een woordvoerder van Talpa laat weten dat we het ochtendprogramma binnen afzienbare tijd op de buis kunnen verwachten.

De voorlopige datum is 5 april, zo meldde showbizzdeskundige Evert Santegoeds woensdag op Radio 538. Een woordvoerder van RTL 4 wil het nieuws nog niet bevestigen: "RTL 4 is bezig met een aantal initiatieven. Zodra daar iets van rond is, brengen wij dit naar buiten."

Volgens Santegoeds wordt het landhuis van De gouden kooi omgebouwd tot een grote, nieuwe Koffietijd-studio: "in de zomer komt het vanuit de tuin en in de winter zitten ze bij de open haard. Zo komt de villa toch nog van pas."

Koffietijd is here to stay
Koffietijd werd vanaf 1994 zes jaar lang gepresenteerd door Mireille Bekooij en Hans van Willigenburg. Ze werden opgevolgd door Judith de Klijn en Sybrand Niessen, waarna de kijkcijfers inzakten. In 2001 stopte het programma.

In 2006, 2007 en 2008 was een special van koffietijd te zien met presentatie door Mireille Bekooij en Robert ten Brink. Het is nog onbekend wie de nieuwste herleving van het programma zal presenteren.

Reageren