Koopt John de Mol SBS Nederland?

Deze week liet moederbedrijf ProSiebenSat van SBS Nederland doorschemeren enkele zenders te willen verkopen. Ook de drie Nederlandse zenders zaten daarbij. John de Mol heeft wel interesse.

Zowel Telegraaf Media Groep (TMG) als mediatycoon John de Mol zouden willen bieden op SBS Nederland als Prosiebensat.1 het onderdeel in de etalage zet.

Duitse mediaconglomeraat Prosiebensat.1 stelt bij een eventuele verkoop. De eigenaar van De Telegraaf, die in 1996 aan de wieg stond van SBS Nederland, heeft al 6% van de aandelen van het mediaconcern in handen.

John aast op SBS

De Mol zei vorige maand op geruchten dat hij de Nederlandse tak van SBS zou willen kopen: "Je kunt pas een huis kopen als er een te koop bord staat. Als de kans komt, ga ik er zeker naar kijken," aldus de mediatycoon.

Interesse

Dat bord lijkt er nu te staan, maar Talpa wil nog niet veel zeggen over een mogelijke aankoop. "Op vragen of hij van plan is weer een eigen zender te beginnen, zegt John altijd: 'Ik heb geen plannen', zegt een woordvoerder in het AD. Maar zodra de dataroom (een gedegen rapport over wat er precies te koop is) is ingericht, mag je erop rekenen dat John en Talpa serieus belangstelling hebben."

Reageren