Koorddanser Nik Wallenda loopt 23 juni over de Grand Canyon

De durfal steekt in de nacht van 23 op 24 juni zonder valbescherming de Grand Canyon over. Discovery Channel zendt het levensgevaarlijke spektakel uit in maar liefst 200 landen.

“Koordwandelen boven de Grand Canyon op een hoogte van 450 meter en zonder valbeveiliging. Het klinkt als een krankzinnig idee, maar de legendarische Nik Wallenda gaat het op 23 juni toch echt proberen. En Discovery Channel is erbij met een rechtstreekse uitzending in circa 200 landen”, laat de zender weten in een persbericht. “Veel riskanter dan dit kun je het niet snel krijgen”, aldus Wallenda over zijn aankomende recordpoging. “Het enige wat mij scheidt van de bodem van de Grand Canyon is een koord van slechts vijf centimeter dikte.”

It runs in the family

Levensgevaarlijke acties ondernemen lijkt een familiekwaaltje bij de Wallenda’s. Nik is namelijk de achterkleinzoon van Karl Wallenda, die in 1978 dodelijk naar beneden viel bij een koordwandeling in Puerto Rico. Nik ziet de oversteek als een eerbetoon aan zijn overgrootvader.

In de nacht van 23 op 24 juni zendt Discovery de levensgevaarlijke oversteek uit om 02.00 uur 's nachts op Discovery Channel HD.

Reageren