Kopspijkers terug op tv

Kopspijkers keert vanavond terug op televisie, althans: in de herhaling. Digitale zender Best 24 start vandaag (vrijdag) met de herhalingen van de met een Gouden Televizier-Ring bekroonde satirische serie.

Best 24 begint bij het begin: om 18.00 uur staat de allereerste aflevering van Kopspijkers uit 1998 op het programma. Iedere werkdag wordt een complete aflevering uitgezonden en in het weekend staan om 21.30 uur de compilatieafleveringen Topspijkers op het schema.

Cabaret
Kopspijkers verwierf tussen 1998 en 2004 legendarische status als dé VARA-zaterdagavondshow bij uitstek. Dit kwam niet in de laatste plaats door het sluitstuk van de show: een groep bekende cabaretiers als Erik van Muiswinkel, Paul Groot, Owen Schumacher, Peter Heerschop en Thomas van Luijn kropen wekelijks in de huid van prominente Nederlanders die om wat voor reden dan ook in het nieuws waren.

Gouden Televizier-Ring
Jack Spijkerman won in 2002 de Gouden Televizier-Ring voor Kopspijkers. Toen Jack in 2004 de overstap naar John de Mols Talpa maakte, kwam er een einde aan het programma.  

Meer over: