Kraay jr. stopt bij VI

Hans Kraay jr. stopt met zijn werkzaamheden bij het RTL-programma Voetbal International. Het SBS-gezicht schoof de afgelopen tijd regelmatig aan bij het voetbalprogramma, maar dat is nu verleden tijd.

RTL en SBS waren al weken aan het onderhandelen over de deelname van Kraay aan de voetbaltalkshow. SBS verwijt RTL nu haar op geen enkele manier tegemoet te komen.

Vergoeding
"SBS stelde voor om in ruil voor Hans' deelname aan Voetbal International RTL-sterren in te zetten voor SBS-programma's, maar die garantie wilde RTL niet geven", zegt een woordvoerder van SBS.

Ook toen SBS met een nieuw voorstel kwam, wilde RTL volgens de zegsman niet meewerken. "SBS kwam met een alternatief en stelde een marktconforme vergoeding voor. Ook hierin wilde RTL niet tegemoetgekomen en toen is besloten de samenwerking tussen Voetbal International en Hans Kraay jr. stop te zetten", zegt hij.

Geen probleem
Kraay mocht, ondanks zijn SBS-contract, zo nu en dan aanschuiven bij Voetbal International. Dat werd volgens de woordvoerder echter een wekelijkse regelmaat, en RTL adverteerde zelfs met het gezicht van de presentator.

SBS vindt het in ieder geval jammer. "Voor SBS was het geen probleem geweest als Hans Kraay jr. ook komend seizoen studiogast zou zijn bij Voetbal International, mits daar een redelijke tegenprestatie tegenover komt te staan", zegt de woordvoerder.

RTL wil nog niets kwijt over de kwestie. "Het klopt dat we er onderling nog niet uit zijn", laat een woordvoerder weten. "De gesprekken lopen nog."

Reageren