Kritiek op Een Dubbeltje op Zijn Kant

Veel kijkers konden hun ogen niet geloven toen ze dinsdag naar Een Dubbeltje op Zijn Kant keken op RTL 4. John Williams schoot Henk en Anita te hulp, samen goed voor een inkomen van 5100 schoon per maand.

Veel kijkers klapperden met hun oren toen dat bedrag werd genoemd. Op Twitter was de algemeen heersende opinie dat Henk en Anita zich keihard moesten gaan schamen dat ze Een Dubbeltje op Zijn Kant nodig hadden en zelfs John Williams vroeg zich in de uitzending hardop af waarom hij hier naartoe was gestuurd. Ook op Televizier.nl werd gereageerd op de uitzending.

Reacties

'Waarom worden mensen geholpen die haast 5000 euro per maand verdienen en het dan presteren om 50.000 euro schuld op te bouwen, net twintigers... Er zijn heel veel reacties op facebook te vinden die dit een foute keuze van de programmamakers vinden en velen zullen jaloers zijn op dit inkomen!' zo vindt Elly.

En ook Nicoline kan zich niet vinden in de keuze van het programma: 'Met verbazing kijk ik nu voor de 2e keer naar een gezin dat ruim voldoende verdient om goed te kunnen leven maar er zelf een puinhoop van heeft gemaakt. Waarom worden deze mensen geholpen terwijl er zoveel gezinnen zijn die met zoveel minder moeten rondkomen en jullie hulp zo hard kunnen gebruiken. Ik vind het schandalig en echt niet kunnen. Daar is jullie programma niet voor bedoeld.'

Dan verkopen we de boot toch?

Uiteindelijk leken Henk en Anita er wel van doordrongen dat 6700 euro uitgeven terwijl je er 5100 verdient, niet de beste manier is om rond te komen. De boot en gouden juwelen werden verkocht en Anita moet -geheel tegen haar zin- een baantje op een vakantiepark nemen. Met een beetje goede wil zijn Henk en Anita over anderhalf jaar weer uit de schulden. Maar wat wil je ook met zo'n salaris. 

Reageren