Kritiek van tv-collega's raakt Linda de Mol

Ondanks haar vele successen, is Linda de Mol nog altijd gevoelig voor kritiek en commentaar op haar werk.

In een interview met de Telegraaf, vertelt de presentatrice dat ze heel erg heeft moeten wennen aan de rol van sociale media.

"Ik ben natuurlijk begonnen in de tijd dat 't er nog helemaal niet was. Mensen thuis op de bank hadden toen ook vast commentaar. Nu kun je al dat commentaar ook zien en daar staan soms de meest verschrikkelijke dingen tussen. In het begin was ik helemaal van slag. Nu kan ik er prima doorheen scrollen en denken: ah, weer zo'n idioot..."

Kwetsend
Toch kan ook Linda nog geraakt worden door kritiek. "B
ijvoorbeeld van een leuke collega. Dat vind ik nog steeds kwetsend. Mensen denken misschien: je hebt zo veel succes, wat kan het jou schelen als iemand iets lulligs over je zegt? Totdat het je zelf overkomt."

Duitse The winner is... flopt
In Nederland hoeft Linda met kijkcijferhits als Ik hou van Holland, Miljoenenjacht en Iedereen is gek op Jack weinig kritiek te vrezen, maar in Duitsland is dat een ander verhaal. Haar spelprogramma The winner is, bedoeld als Linda's comeback bij onze oosterburen, haalt systematisch dramatisch lage cijfers. 

Daar komt bij dat dagblad Bild deze week een artikel publiceerde waarin Linda, haar gehoopte comeback én haar uiterlijk volledig werden afgebrand. "Gelooft u, dat Duitsland op u gewacht heeft?" kopt Bild, gevolgd door "De vroegere Traumhochzeit-fee keert terug op de Duitse buis. Waarom doet ze dit zichzelf aan?"

'Botoxhoofd'
 
Daarnaast merkte Bild fijntjes op dat Linda's laatste keer op de Duitse buis uit 1994 stamt en dat er sindsdien heel veel is veranderd... "Vooral in haar gezicht". Als bewijsmateriaal plaatste de krant een filmpje op de website waarin langzaam maar zeker te zien is hoe Linda's gezicht de laatste 18 jaar is veranderd. 

Slaat Linda terug?
Linda staat geregeld in de verleiding dergelijke criticasters van repliek te dienen. "Het is verleidelijk om iets vervelends terug te zeggen. Maar je verlaagt je dan tot dat niveau, dus dat doe ik zo min mogelijk."

Lees ook
The winner is flopt ook in Duitsland 
The winner is flopt ook op vrijdag in Duitsland 
Linda kan niet lachen om lage kijkcijfers

Reageren