KRO best bekeken omroep in 2012

De KRO heeft over heel 2012 gezien het hoogste aandeel in de kijkcijfers. Een kwart van Nederland keek vorig jaar naar een programma van de omroep.

Een groot deel van het succes is te danken aan Boer Zoekt Vrouw, dat met 4,3 miljoen kijkers het best bekeken programma van eigen bodem is. Andere toppers van de KRO zijn Spoorloos (2,7 miljoen kijkers voor de best bekeken aflevering) en De Reünie (2,4 miljoen kijkers). 

Trots

Vanzelfsprekend is omroepdirecteur Taco Rijssemus blij met het succes: “Ik kijk met trots terug op 2012. De KRO is naast de best bekeken omroep ook de omroep die maatschappelijke problemen op een eigentijdse wijze weet te agenderen. Dat zie je terug in onze programmering en op al onze platforms. Van jeugd, journalistieke programma’s tot drama, van radio tot internet. Hoe publiek wil je het hebben?” 

KRO detectivemaand 

Naast programma’s uit eigen huis, scoorde de omroep ook goed met de KRO detectivemaand deze zomer. Hierin werd elke dag een buitenlandse misdaadserie uitgezonden, waaronder The Killing. Ondervraagden waardeerden deze Deense reeks met een 8,7; de beste waardering voor een dramaserie van de publieke omroep

Top 5

Ben je benieuwd naar meer kijkresultaten van het afgelopen jaar? Kijk dan op De 5 best bekeken programma’s van 2012.

Reageren