KRO Brandpunt in een nieuw jasje

Vanaf zondag 12 september start KRO Brandpunt. Een vertrouwde naam, maar een nieuw programma. Met veel ruimte voor onderzoeksjournalistiek en het buitenland.

Betrokken kwaliteitsjournalistiek, gegoten in meeslepende verhalen en verteld door Fons de Poel, Aart Zeeman, Wouter Kurpershoek en Sven Kockelmann, vier reporters die hun sporen in het tv-vak ruimschoots hebben verdiend.

Vernieuwd
Brandpunt gaat ook op zoek naar verhalen in het buitenland, die door de steeds grotere focus op ons eigen land, in de Nederlandse media niet meer verteld worden.

“Het nieuwe Brandpunt zoekt het onderscheid in verdieping en duiding en neemt de tijd voor achtergronden, maar wel met de urgentie van de actualiteit”, aldus Fons de Poel. “Een echt reportageprogramma, dat met hartstocht en betrokkenheid een venster op de wereld biedt. Het nieuwe Brandpunt wordt een programma dat op het nieuws reflecteert, en erop uitgaat met de camera. Laten zien wat er gebeurt, er niet alleen maar over praten. Een vorm van televisiejournalistiek die bij het DNA van de KRO hoort.”

Reageren