Kruiwagen-tv

Over Froukje J. ga ik het niet meer hebben. Ik wil even mijn frustraties ventileren over talentvolle en talentloze presentatoren op de Nederlandse tv.

Reinout Oerlemans: het schoffie dat beroemd werd in GTST, een presentatiecarrière opzette en uitgroeide tot mediamagnaat. Bart de Graaff, God hebbe zijn ziel. Was een van de meest markante tv-persoonlijkheden ooit en zette bovendien een eigen omroep op.

Linda de Mol staat al jaren aan de top, net als Matthijs van Nieuwkerk en Paul de Leeuw. Mies Bouwman. Sylvia Millecam. Rolf Wouters. Mensen die opklommen of met hard werken iets bereikten.

De tv ontdekt best wel eens vakmensen, maar floppers des te meer.

Zoals Johnny de Mol. Van Johnny kan níemand mij vertellen dat hij qua talent alleen presentator is geworden. Johnny is gewoon slecht. Het kán niet anders dan dat hij door zijn achternaam kansen heeft gekregen.

Zo ook 'presentatiedrama du moment' Rick Brandsteder. Inderdaad, de zoon van Ron. De goede jongen kijkt steevast in de camera alsof hij dronken is. Wat me trouwens ook niet zou verbazen, mocht het zo zijn...

En Lauren Verster natuurlijk. Deze 'presentatrice' presteert het om in een (ogenschijnlijk) inhoudelijk programma altijd weer zo'n kop te trekken dat ik me steeds afvraag met wie zij het bed heeft gedeeld om die baan te krijgen. Of ze nou met de Farc door de jungle holt of in Rio de sloppenwijken bezoekt: het gaat helemaal nergens over.

Waarom ik dit allemaal opschrijf? Het irriteert me.

Dat sommige mensen met zo'n plank voor hun kop geloven dat ze onze tv mogen vervuilen. En kostbare plekken inpikken van mensen die wél echt talent hebben.

Alsjeblieft, laat ze weggaan.

Flatscreen.

Reageren