Kurpershoek naar KRO Brandpunt

Presentator Wouter Kurpershoek (45) verruilt de actualiteitenrubriek EénVandaag voor het hernieuwde KRO Brandpunt. Volgens de KRO wordt Wouter één van de vaste gezichten van het programma dat vanaf september op Nederland 2 van start gaat.

"Hij is een bekend journalistiek gezicht en staat garant voor hoge kwaliteit. Kurpershoek heeft bewezen dat hij op locatie kan excelleren. Ik ben blij dat we zijn ervaring kunnen inzetten bij het maken van KRO Brandpunt", laat mediadirecteur Taco Rijssemus van de KRO weten.

Geen waan van de dag
Volgens de KRO past de terugkeer van Brandpunt bij de overtuiging binnen de publieke omroep "dat er meer ruimte moet zijn voor geprofileerde programma’s, gekoppeld aan maatschappelijke stromingen."

Wouter ziet er naar uit om bij Brandpunt aan de slag te gaan: "Het nieuwe Brandpunt durft de waan van de dag uit de weg te gaan en kan aandacht besteden aan verhalen die meer tijd en aandacht vragen, toch nog altijd ondergeschoven kindjes binnen de journalistiek.''

Wouter zoekt conflict op
Wouter heeft 23 jaar ervaring in de omroepjournalistiek. Zijn loopbaan startte hij in 1986 als verslaggever bij het radioprogramma Tijdsein. Later werkte hij voor Netwerk en de NOS, waarvoor hij vanuit de Verenigde Staten en verschillende conflictgebieden verslag deed. Vanaf 2007 was hij presentator bij EénVandaag.

Reageren