Kwalificatiewedstrijd Nederland - Estland op SBS 6

Na vijf maanden vervolgt het Nederlands ­elftal vanavond weer zijn jacht op een ticket voor het wereldkampioenschap voetbal in 2014: Estland is vanavond de tegenstander.

Oranje staat er goed voor in poule D. Met twaalf punten uit vier wedstrijden staat Nederland drie punten boven concurrent Roemenië. Estland staat met drie punten op de vijfde plek. Het is dus de verwachting dat Nederland vanavond met winst van de Amsterdam Arena loopt, maar welke spelers moeten dit voor elkaar boksen? In de oefen­wedstrijden van de afgelopen maanden heeft Louis van Gaal vooral het vertrouwen gegeven aan de jonge garde met onder anderen AZ’er Adem Maher en Feyenoorder Jordie Clasie.

Wesley Sneijder

De bondscoach riep aanvoerder Wesley Sneijder (nu middenvelder bij het Turkse Galatasaray) de laatste keren niet op wegens gebrek aan speeltijd. Maar durft hij, nu het echt ergens om gaat, de spelmaker weer links te laten liggen? Waar geen twijfel over lijkt te bestaan is de positie van spits Robin van Persie. Hij zal hoogstwaarschijnlijk in de punt van de aanval spelen.

De voorlopige selectie:

De voorlopige selectie van het Nederlands elftal: Vermeer, Janmaat, De Vrij, Martins Indi, Blind, De Guzman, Strootman en Sneijder, Lens, Van Persie en Robben.

Reageren