L1 wil gesponsorde tv

De Limburgse regionale omroep L1 gaat de komende jaren meer inzetten op gesponsorde programma's. De komende jaren moet de zender een slordige 50.000 euro per jaar meer gaan verdienen met het genre.

In 2009 verdiende de omroep 158.000 euro met gesponsorde programma, dat moet binnen de komende vijf jaar naar meer dan 400.000 euro stijgen.

Onafhankelijk samenwerken
Ook wil L1 nauwer gaan samenwerken met de Media Groep Limburg waar Dagblad De Limburger en het Limburgs Dagblad worden uitgegeven.

Dat betekent niet dat de genoemde media allemaal hetzelfde nieuws gaan brengen. Het is de ambitie van de L1-directie om volledig zelfstandig te blijven opereren wat betreft de nieuwsvoorziening.

Verschraling
"Het zou een verschraling voor de Limburgse consument betekenen als L1 en MGL zouden kiezen voor een gezamenlijke nieuwsstroom", zo staat in het Strategisch Plan 2010-2014, een intern rapport van het managementteam van de zender.

"Samenwerking is prima, mits de journalistieke/programmatische onafhankelijkheid niet in gevaar komt", aldus de toekomstvisie.

Sponsoring
Directeur Rob Stevens over de details van wat er gesponsord zou gaan worden: "De kosten zijn erg afhankelijk van diverse factoren, zoals locatie, omvang en duur van het evenement en of het een live-uitzending of semi-live uitzending betreft."

De afgelopen jaren geeft L1 'goede ervaringen opgedaan met partnerships'. De samenwerking met sponsors vertaalde zich in carnavalsprogramma's, Glocal Affairs (tentoonstelling), het Wereld Muziek Concours, KOPlopers (innovatie, economie) en de serie Expeditie Limburg.

Reageren