Laatste dag Het Gesprek (update)

Update: vrijdag 21 augustus 2010, vandaag, valt definitief het doek voor tv-zender Het Gesprek. Om 18.00 uur zal definitief de stekker eruit gaan.

De grootaandeelhouder en de bewindvoerder hebben donderdag het faillissement van de zender aangevraagd, zo heeft medeoprichter Derk Sauer laten weten.

Eerder deze week was er nog een kans dat een aantal partijen een doorstart overwoog, maar die pogingen zijn op niets uitgelopen, aldus Sauer.

De vaste werknemers van de zender zijn donderdag op de hoogte gesteld van het faillissement.

Slechte kijkcijfers
Het Gesprek kampte al sinds de oprichting in 2007 met tegenvallende kijkcijfers, en dientengevolge ook slechte inkomsten. Veel mensen wisten Het Gesprek simpelweg niet te vinden.

Volgens de laatste berekeningen zou Het Gesprek op z'n vroegst eind 2011 voldoende inkomsten kunnen gaan genereren om levensvatbaar te zijn. De grootaandeelhouder van de zender wilde daar echter niet meer op wachten.

Uniek en onhaalbaar?
Het Nederlandse tv-station was de eerste zender ter wereld die uitsluitend vraaggesprekken uitzond. Initiatiefnemers waren Frits Barend, Ruud Hendriks en Derk Sauer. Begin 2009 trad Harry de Winter toe als aandeelhouder. Hij is op dit moment Algemeen Directeur van de zender.

De Winter zei donderdagavond in het radioprogramma Met Het Oog Op Morgen dat de initiatiefnemers van Het Gesprek ''zich misschien hebben verkeken op het idee dat een commerciële kwaliteitszender mogelijk is.''

Reageren