Laatste Het Zesde Zintuig van dit seizoen

In de laatste aflevering Het Zesde Zintuig Plaats Delict van dit seizoen, op donderdag 21 oktober bij RTL 4, buigen de paragnosten zich nog over een aantal opvallende zaken.

Mysterieuze verdwijning
Zo bekijken ze het turbulente leven van Michel Rubarth. Deze 26-jarige jongen verlaat in de nacht van 16 op 17 november 1997 halsoverkop zijn werk en verdwijnt vervolgens spoorloos.

Vlak voor zijn verdwijning wordt hij nog door collega’s overstuur op de stoep gezien. Hij heeft net twee telefoontjes gekregen, maar van wie die waren is niet bekend.

Duistere scenario's
De volgende ochtend worden zijn persoonlijke spullen, zoals paspoort, sleutels en portemonnee, op de deurmat van zijn schoonmoeder Riet gevonden.

Heeft Michel zelf zijn spullen door de brievenbus gegooid om zijn roerige leven achter zich te laten of heeft iemand Michel doelbewust laten verdwijnen? Met een verleden als mannelijke prostituee, pornoacteur en zijn huidige problematische relatie, zijn er genoeg duistere scenario’s denkbaar.

Verbijsterende informatie
De familie van Michel is radeloos. Al jaren leven ze in tergende onzekerheid en paragnosten Peter, Tessa en Ingomar doen er alles aan om de familie het verlossende antwoord te geven.

Tessa heeft moeite de geest van Michel te controleren en trilt en schudt. Tegen haar zin in raast de sterke energie van Michel door haar lichaam. De familie is verbijsterd over de informatie die wordt gegeven.

Hevige brand
Daarnaast werpen Petra, Ingomar en Cobie zich in het energieveld van Michiel Gijzemijter. De 20-jarige gesloten Michiel is gestikt en gedeeltelijk verbrand teruggevonden na een korte brand. De politie sluit niets uit, maar vindt op de plaats delict geen aanwijzingen die duiden op een misdrijf.

De familie kan niet met deze conclusie leven. Ze zijn er van overtuigd dat er meer aan de hand is. Aanleiding hiervoor is het vreemde gedrag van Michiel in de periode voor zijn overlijden. Het enige wat hij heeft losgelaten, is dat hij werd bedreigd.

Zodra Ingomar de garagebox betreedt, wordt hij letterlijk van zijn adem benomen. Een vreemde geur zorgt ervoor dat hij een verstikkend gevoel krijgt. Alle paragnosten zijn het met elkaar eens dat het geen ongeluk was en eenduidig wijzen zij een andere locatie aan. Op deze plek is een confrontatie ontstaan die tot desastreuze gevolgen heeft geleid.

Vermissing online
Na de uitzending bij RTL 4, gaat Het Zesde Zintuig Plaats Delict verder op rtl.nl/hetzesdezintuig, met meer over de vermissing van de 7-jarige Cheryl Morriën en de ruim zestig tips die op de redactie zijn binnengekomen. Zolang Cheryl niet gevonden is, blijft bij de nabestaanden de vraag wat er precies is gebeurd.

Reageren