Laatste journaal met Philip Freriks

Het NOS-journaal van acht uur staat vrijwel altijd in de top drie van best bekeken programma's, maar vrijdagavond zitten er wellicht nóg iets meer mensen voor de buis. Het is namelijk de allerlaatste keer dat Philip Freriks achter de desk zit.

De 65-jarige nieuwslezer gaat, na veertien jaar trouwe dienst, van zijn oude dag genieten. Rob Trip vervangt hem vanaf 1 januari 2010.

De Hakkelaar
Velen zullen de anchorman herinneren om zijn talloze versprekingen, die hem zelfs de naam 'Philip de Hakkelaar' opleverden.

Reizen
Zijn pensioen betekent in ieder geval minder heen- en weer reizen: hij pendelde tijdens zijn carrière constant tussen zijn appartement in Parijs en zijn huis in Amsterdam, waar hij verbleef als hij moest werken.

Tros TV show
Vrijdagavond is Philip Freriks eveneens hoofdpersoon bij de Tros TV show. Ivo Niehe volgde de nieuwspresentator vanaf 2002 tot zijn pensioen. Hij zal in het programma openhartig vertellen over zijn begintijd als journalist, de ontmoeting met zijn grote liefde en de mysterieuze dood van zijn negenjarige broertje.

Reageren