Laatste Julia's tango?

19 Mei 2008 11:33 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Het wordt een traditie: echte fans van Julia's tango kunnen de laatste aflevering een paar dagen eerder zien tijdens Julia's night. Televizier.nl was erbij en sprak met Tina de Bruin en Miryanna van Reeden over dit tweede en wellicht het derde seizoen.

Hé, daar loopt Julia! En heeft zij niet een jurk van Marjolein aan? Tijdens Julia's night, de fanavond van Julia's tango die 16 mei in de Amsterdamse club Odeon werd gehouden, hebben vele liefhebbers van de serie zich gehuld in de jurkjes van de personages. In de winkel zijn ze allang uitverkocht en dus pronken de fans er terecht mee!

Waardering
"Het is zo ontzettend leuk om te zien dat al die meiden onze jurkjes dragen", zegt Tina de Bruin (Pia). "Ik vind het sowieso geweldig om te zien dat er zo veel mensen van Julia's tango genieten. Ik word op straat nog altijd niet veel aangesproken op de serie en ben dus blij dat mensen waarderen wat we doen."

Zonder Argentinië

De actrices hebben ruim vier maanden in Buenos Aires geleefd om Julia's tango te maken en zijn nu een maand of twee thuis. Missen ze Argentinië al? Kim Pieters (Julia): "Nou, jullie missen vooral veel. Zoals de zon - die begint al om half zeven te schijnen. Lekker eten, heerlijke steaks en wijn. En het feit dat alle mannen je aanbidden. En dat is wel heel fijn voor je ego."

Teruggaan
"Of ik Buenos Aires mis? Ja en nee", zegt Tina. "Ik mis de meiden, de crew, de mensen in het algemeen. Het was heel gezellig. Maar mijn leven, mijn vrienden en mijn man zijn hier. Ik wil zeker nog een keer terug om mensen op te zoeken en ben ook absoluut van de partij als er nog een derde seizoen aan komt."

Genoeg ideeën
Een derde seizoen Julia's tango? Als het aan de meiden ligt, komt dat er. Maar daarover is nog niets bekend. "Wij hebben ook geen idee of het doorgaat", zegt Miryanna van Reeden (Jacqueline). "Maar áls het doorgaat, heb ik wel wat ideeën voor verhaallijnen. De schrijvers hebben ons ook gevraagd om goed na te denken over onze personage."

Frustrerend
Is er eigenlijk nog wel ruimte voor een derde seizoen? In de laatste aflevering worden nogal wat verhaallijnen afgerond. "En dat vind ik ook heel sympathiek", zegt Miryanna. "Ik vind het zo flauw dat er altijd open eindes moeten zijn bij een serie. Frustrerend ook. Het is toch juist leuk als een verhaal een kop en een staart heeft. Daarbij: er staan nog wel wat lijntjes uit, hoor. We kunnen nog alle kanten op met Julia's tango! En als het aan mij ligt, blijf ik de rest van mijn leven hier en in Buenos Aires werken. Maar ja, mijn vriend Gustavo woont dan ook in Argentinië."

Meer over