Laatste keer Sacha de Boer bij het NOS Journaal

3 mei 2013 10:35 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Voor de laatste keer presenteert Sacha de Boer vanavond het Achtuurjournaal. De 46-jarige nieuwslezeres wil zich volledig gaan wijden aan de fotografie en geschreven journalistiek.

Sacha was 17 jaar in dienst van de NOS. Eerst als verslaggeefster, de laatste tien jaar als een van de gezichten van het Achtuurjournaal. Met haar welluidende en prettige stem, duidelijke intonatie en aangename voorkomen was ze bijzonder populair bij de kijkers.

Rampweek

In een terugblik somde ze onlangs de grootste rampen op die haar als anchorwoman waren ‘overkomen’. „Het leek wel alsof de ergste dingen gebeurden als het mijn week was”, zei Sacha. „De moord op Pim Fortuyn, de moord op Theo van Gogh, de vuurwerkramp in Enschede... Vooral dat laatste was heftig, omdat ik er een dag later naartoe ben gegaan om een reportage te maken.”

Sacha de Boer volgt haar 'hartje'

Zij vindt het nu ‘heel erg tijd’ om de stem van haar hart te volgen. „Ik word zzp’er.” Om te beginnen gaat ze de foto’s en de tekst leveren voor een boek over gezond en natuurlijk eten van chef-kok Jacob Jan Boerma. Annechien Steenhuizen volgt Sacha de Boer op als collega van Rob Trip, de andere presentator van het Achtuurjournaal.  

Meer over