Laatste Oprah op TV in Amerika

Het was al geruime tijd geleden aangekondigd, maar vanavond is het dan echt zo ver: de allerlaatste Oprah Winfreyshow wordt uitgezonden.

In Amerika dan, want in Nederland loopt RTL enkele seizoenen achter met de spraakmakende talkshow.

Geschiedenis
Oprah Winfrey nam op 2 januari 1984 de presentatie van het noodlijdende programma AM Chicago over. Na enkele maanden bereikte AM Chicago de top van de kijkcijferlijsten. Opmerkelijk, want het programma stond op de laatste plaats. Nadat het publiek haar massaal had omarmd werd op 8 september 1986 de naam van het programma veranderd in The Oprah Winfrey Show. In de kwart eeuw die volgde groeide de talkshow uit tot een van de belangrijkste op de Amerikaanse TV. Rijen beroemdheden vochten bijna om de eer bij Oprah te gast te mogen zijn. Legendarisch is het manische gedrag van Tom Cruise toen hij in 2005 bij Oprah op de bank zat.

Kadootjes
Maar niet alleen de spraakmakende interviews zorgden ervoor dat kijkers overal ter wereld massaal voor de buis zaten. Een keer per seizoen werd het studiopubliek verrast tijdens "Oprah's Favourite Things". Uitzinnige mensen kregen kado's variërend van DVD-spelers tot complete cruises en zelfs auto's.

Video
Bekijk hieronder enkele spraakmakende fragmenten uit The Oprah Winfrey Show.

Reageren