Laatste Tonight Show van Jay Leno

Jay Leno presenteert donderdag zijn laatste Tonight Show ooit. Leno presenteerde de talkshow 22 jaar lang en wordt opgevolgd door Jimmy Fallon.

Leno is 63 en zijn werkgever NBC vond het tijd voor verjonging. Die komt dus in de vorm van de razend populaire Jimmy Fallon die voor dezelfde zender al het amusementsprogramma Late Night presenteerde.

Leno heeft vrede met zijn vertrek, hij wenste zijn opvolger net zo veel voorspoed toe als hij zelf had gehad bij The Tonight Show. „Ik hoop dat je deze baan houdt tot je een ouwe vent bent zoals ik. En als je me nodig hebt, kun je me vinden in mijn garage.” De presentator met de fors uitgevallen kin heeft een autoverzameling van 200 glimmende bolides, vandaar.

Hugh Grant

Het interview waar Leno naam mee maakte in The Tonight Show was met Hugh Grant in 1995. De Britse acteur was vlak daarvoor gearresteerd vanwege zijn omgang met straatprostituĂ©e Divine Brown. „What the hell were you thinking?” vroeg Leno.

In 2009 was hij de eerste talkhowhost die Barack Obama mocht interviewen na diens inauguratie als president van de Verenigde Staten.

Johnny Carson

Jimmy Fallon wordt de zesde presentator van de legendarische Tonight Show. De bekendste is Johnny Carson die het 30 jaar volhield. Hij werd opgevolgd door Jay Leno, die in 2009 werd opgevolgd door Conan O'Brien, maar dat mondde uit in een flop, waardoor Jay Leno terug kon keren in het oude nest.

350 miljoen dollar

Jay Leno blijft zeker niet onbemiddeld achter, als host van The Tonight Show verdiende hij zo'n 20 miljoen dollar per jaar en zijn totale vermogen wordt geschat op 350 miljoen.

In zijn laatste The Tonight Show ontvangt Leno acteur Billy Crystal en countryster Garth Brooks.

Reageren