Laatste zestien Mary Poppins bekend

Het nieuwe AVRO-programma Op zoek naar Mary Poppins kan zich op flink wat talentvolle kandidaten verheugen. In de laatste voorronde verschenen zestien dames ten tonele... en Televizier.nl weet de namen!

Zo is er bijvoorbeeld Sophie Veldhuizen (26). Zij moest in de derde liveshow van Op Zoek Naar Evita de show verlaten, maar probeert het nu gewoon opnieuw.

Maandagavond werd duidelijk dat zij bij de laatste zestien dames zit en kans maakt op de hoofdrol in de musical Mary Poppins.

Beroemd publiek
In de schouwburg van Haarlem vond de laatste afvalronde voor de liveshows plaats, met als publiek onder meer Joop van den Ende, een boel fans en een zaal vol musicalsterren. Onder die sterren: alle Josephs én William Spaaij, de andere hoofdrolspeler uit Mary Poppins. Frits Sissing praatte de avond aan elkaar.

Laatste kans
De overgebleven musicalsterren in de dop kregen met een zelfgekozen musicalnummer nog één kans om te laten zien waarom zij in de liveshow thuishoren.

De dames openden gezamenlijk met Supercalifragilisticexpialidocious, waarna ze nummers uit (onder meer) Wicked, My Fair Lady en West Side story zongen. Ze sloten af met I will follow him (uit Sister Act), waarin Britt Lenting nog een fijne solo mocht weggeven.

Liveshows
Het vaste jurypanel (met daarin ook de nieuwe aanwinst Thom Hoffman) had de zware taak om uit de laatste zestien de tien gelukkigen te selecteren die in de liveshow mogen gaan schitteren.

Ervaring
Opvallend was dat alle deelnemers dit jaar veel ervaring hebben. Zo staat Bente van den Brand elke avond op het podium als Jane in Tarzan, is Noortje Herlaar 'Lisa' in Dirty Dancing en spelen maar liefst vijf dames in The sound of music.

Rosalie de Jong zat vorig jaar al iedere week gespannen in het publiek; zij is namelijk de vriendin van Joseph-kandidaat Mathijs, maar het meest opvallende talent is toch wel een Oostenrijkse musicalster. Zij doet ook een gooi naar de hoofdrol, en dat terwijl ze zes maanden geleden nog geen woord Nederlands sprak!

Hieronder vind je de namen van de meiden die maandagavond nog in de race waren:

Susanne Seimel (27)
Irene Borst (25)
Bente van den Brand (25)
Bertine Verbeek (27)
Simone Breukink (21)
Merel Zeeman (28)
Angenita van der Mee (21)
Willemijn de Vries (23)
Barbara van den Eerenbeemt (26)
Carmen Danen (20)
Sophie Veldhuizen (26)
Eefje Thomassen (26)
Suzanne de Heij (28)
Rosalie de Jong (24)
Noortje Herlaar (23)
Britt Lenting (22)

Welke dames er die maandagavond door het panel zijn geselecteerd, zie je op 8 juni aanstaande (tijdens het Musical Awards Gala bij de AVRO).

Extra:
- Ga naar alle artikelen op Televizier.nl >>
- Check ons bomvolle forum! >>
- Nog geen lid van Televizier.nl? Registreer je hier gratis! >>


Reageer:
Een sterrencast vóórdat het programma überhaupt begonnen is. Wat verwacht jij van Op zoek naar Mary Poppins?

Reageren