Lachen met Horatio

CSI Miami - en dan vooral hoofdrolspeler David Caruso (Horatio) - wordt in andere Amerikaanse programma's als Southpark en Letterman regelmatig à la Koefnoen voor gek gezet.

David Caruso had in de jaren negentig een heel succesvolle acteercarrière met politieserie NYPD blue, maar hij zette kwaad bloed toen hij in 1994 de serie verliet om het eens even helemaal te gaan maken op het witte doek. De fans voelden zich hierdoor al verraden, maar David ging wat hen betreft definitief de mist in met opmerkingen als: "Zonder mij is er geen NYPD blue."

Critici
De films waaraan hij zijn naam verbond flopten stuk voor stuk; dit tot grote hilariteit van verontwaardigde critici die zijn filmcarrière maar al te graag zagen mislukken. “Mensen wilden gewoon dat ik op mijn bek ging”, aldus David.

Reputatie
Maar toen kwam gelukkig CSI Miami, de serie die hem in één klap weer op de kaart zette. David: “Voor iemand die zo diep is gezonken qua werkloosheid en beschadigde reputatie… Echt, het feit dat deze stad me nog een kans wilde geven is onvoorstelbaar.”

Parodie
Toch is er nog steeds veel te doen om het acteerniveau in CSI Miami: vooral Horatio's gewoonte om heel moeilijk te kijken, iets stoers te zeggen en dan halverwege zijn zonnebril op te zetten vráágt gewoon om een persiflage. Dat vinden Amerikaanse komieken blijkbaar ook (check deze compilatie op YouTube). En ook acteur Jim Carrey draait zijn hand niet om voor een perfecte Horatio-imitatie.

Populair
Gelukkig kan dit het publiek allemaal niets schelen. CSI Miami is veruit de populairste van de drie CSI's (naast CSI er is ook CSI New York) en is zelfs de best bekeken serie ter wereld. Alleen al in Amerika schakelen wekelijks zo’n 23 miljoen kijkers in om Horatio zijn zonnebril op te zien zetten. Ach, moet David dan ook gedacht hebben, die critici en imitators zijn gewoon jaloers. En zo is het maar net.

Reageren