Lance Armstrong doet zijn verhaal bij Oprah

9 januari 2013 11:21 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Oud-wielrenner Lance Armstrong gaat eindelijk reageren op het dopingschandaal waarin hij verwikkeld is.

Donderdag 17 januari interviewt Oprah Winfrey de voormalig tourwinnaar in zijn huis in Texas. Daar vertelt de 41-jarige Armstrong zijn verhaal in een 90 minuten durend interview. Dat gesprek gaat ongetwijfeld veel los maken in de wielersport: Lance belooft op alle vragen in de te gaan, ook op zijn vermeende gebruik van prestatiebevorderende middelen, de beschuldigingen van valsspelen en het anderen dwingen tot doping.gebruik.

Reactie

Armstrongs dopingschandaal zorgde ervoor dat hij de zeven tourzeges kwijtraakte, die hij in zijn carrière bij elkaar fietste. Dat gebeurde eind vorig jaar en sindsdien weigert de sportman te reageren op de aanklachten. Dinsdag kreeg het verhaal een staartje, toen bleek dat Armstrong het Amerikaanse antidopingbureau in 2004 bijna 191.000 dollar aanbood om te zaak te laten rusten. Ook daar gaat de wielrenner op reageren.

Live

Het interview is live volgen op Oprahs eigen tv-kanaal en op haar website oprah.com. Nederlandse kijkers moeten laat opblijven: vanwege het tijdsverschil begint de uitzending pas om 3 uur ’s nachts. Dan zal Lance Armstrong eens en voor altijd vertellen over de gebeurtenissen die de hele wielrenwereld op zijn kop zette.

Meer over