Lang zullen Willem-Alexander en Maxima leven

Waar was u op 2 februari 2002? De kans is groot dat u voor de tv zat om te kijken naar het huwelijk van kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima. Zes miljoen landgenoten waren getuige van de traan van Máxima en de zoen op het balkon.

Gisteravond (20.30 Ned. 1) werd al teruggekeken aan de hand van interviews die de twee in de loop der tijd hebben gegeven. Vanmiddag, exact tien jaar na dato, zendt de NOS een samenvatting uit van het burgerlijk huwelijk, het kerkelijk huwelijk, de aansluitende rijtoer en de balkonscène.

Het begon in De Beurs van Berlage in Amsterdam, waar burgemeester Job Cohen Alexander en zijn Argentijnse schone in de echt verbond. Daarna was het op naar de Nieuwe Kerk, alwaar het nummer Adiós Noniño, gespeeld door Carel Kraayenhoff, Máxima tot tranen roerde. De rijtoer werd een beetje ontsierd doordat iemand een zakje met witte latexverf tegen de Gouden Koets mikte. Maar toen Alexander en Máxima op het bordes van het Koninklijk Paleis op de Dam hun lippen op elkaar drukten, was die wanklank snel vergeten.

Voor nog meer Máxima kunt om 21:30 terecht bij RTL 5 en om 23.20 bij SBS 6. Op naar de volgende tien jaar!

Reageren