Larry King (78) wil ingevroren worden

3 december 2011 00:20 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Larry King is nog lang niet klaar het tijdige voor het eeuwige te verwisselen. Hij wil na zijn dood ingevroren worden zodat hij in de toekomst, als de reden van zijn overlijden te verhelpen valt, opnieuw tot leven kan worden gewekt.

De legendarische talkshowpresentator deed deze opmerkelijke onthulling in zijn nieuwe CNN special Dinner with the Kings, waarin hij samen met zijn zevende vrouw Shawn een etentje organiseert waar bekende gasten als topmodel en presentatrice Tyra Banks, komiek Conan O'Brien, muziekproducent Quincy Jones en sportman Shaquille O'Neal aanschuiven.

King kreeg tijdens het diner de vraag of hij bang is voor de dood. "Reken maar", was zijn antwoord. "Ik weet niet wat hierna komt, ik geloof in niets dus zal er ook wel niets zijn. Daarom heb ik een vrouw die wél gelooft, voor de zekerheid."

Desgevraagd onthulde Larry tot opperste verbazing van zijn gasten het plan om na zijn overlijden te worden ingevroren. "Mijn vrouw vindt het idee maar niks. Ze vroeg: "wat als je pas over 200 jaar tot leven wordt gewekt? Iedereen die je kent is dan allang overleden. Wat ga je dan doen?!" Mijn antwoord was simpel: dan maak ik wel nieuwe vrienden." Zijn gasten raakten er niet over uitgepraat.

Daarnaast liet Larry weten dat het leven als bejaarde mediapersoonlijkheid niet over rozen gaat, zeker niet als vader van twee tieners. "Als je een bepaalde leeftijd bereikt en je bent nog op televisie, denken mensen dat je 't gemaakt hebt of de wijsheid in pacht hebt. Het tegendeel is waar. Hoeveel handtekeningen ik ook uitdeel, als ik thuis kom mag ik alsnog de vuilnis aan de straat zetten terwijl je ene zoon niet naar school wilt en de ander last van z'n oor heeft."

"Ik leid werkelijk waar twee levens" besluit Larry. "Als ik in m'n tuin sta, komt er voor je 't weet een bus toeristen voorbij die me herkennen. Terwijl ik ze groet, wind ik me ondertussen op omdat m'n vrouw te laat komt voor een afspraak en één van m'n kinderen niet thuis is. Maar toch sta ik te zwaaien naar toeristen. Dat blijft bizar." 

 

Meer over