Larry King stopt ermee

Larry King stopt dit najaar met zijn CNN-praatprogramma Larry King Live. De talkshowhost presenteerde het programma 25 jaar lang, waarmee hij genoteerd staat in het Guinness Book of Records als presentator met de langstlopende talkshow bij één zender ooit.

King, inmiddels 76 jaar oud, ontving en interviewde in zijn show sterren, politici en veel 'normale mensen'. Na vijfentwintig jaar vind hij het nu wel welletjes.

Man van weinig woorden
"Het is tijd om mijn bretels aan de wilgen te hangen", zegt de presentator. Ook laat hij weten meer tijd te willen besteden aan zijn gezin. Naar eigen zeggen heeft hij nu eindelijk tijd om naar de honkbalwedstrijden van zijn 10- en 11-jarige zoons te gaan kijken.

Larry King werd bekend door zijn specifieke manier van interviewen. Met zo weinig mogelijk woorden een vraag formuleren, is zijn handelsmerk.

Hall of Fame
Jon Klein, president van de Amerikaanse tak van CNN, de zender die Larry King Live uitzendt, heeft alleen maar respect voor King. Hij noemde hem 'een levende persoon uit de Hall of Fame die nog steeds aan het werk is'.

Klein moet nu met de rest van het CNN-management op zoek naar een opvolger voor King. Hij wil graag doorgaan met het maken van 'provocatief nieuws'. "Niemand anders doet het", vindt Klein.

Larry King stopt dan wel met zijn talkshow, maar heeft wel aangegeven zo nu en dan nog met een special voor CNN te komen. Hij heeft het alleen een beetje gehad met de routine van het maken van een dagelijks programma.

Kijk hieronder naar een filmpje van Larry King Live, waar King zijn collega Oprah Winfrey interviewt.

Reageren