Lars: de nieuwe Nederlandse Bachelor

Vrijgezel Lars is 38 jaar en wil graag aan de vrouw. Dat treft, want de 25 vrouwen die meedoen aan De bachelor, zoeken allemaal een man. Koppelveteraan Robert ten Brink begeleidt de naar liefde smachtende deelnemers op het tropische eiland Curaçao.

In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Het is voor de makers van De bachelor te hopen dat dat ook geldt voor hun programma. De twee eerdere versies liepen in 2003 en 2004 vooral uit op schandalen.

Schandalen
Bachelor nummer één, piloot Roderick, bleek een coke snuivende sm-liefhebber die niet van de stewardessen af kon blijven, Bachelor nummer twee, makelaar Peter-Paul, bracht volgens de roddelbladen iets meer tijd door in homoclubs dan de gemiddelde heteroman. In de Verenigde Staten hebben ze veel meer ervaring met het concept 'vrijgezel zoekt vrouw via televisieprogramma'. Daar resulteerden vijftien seizoenen The bachelor en zes seizoenen The bachelorette in het teleurstellende aantal van twee huwelijken. Een succespercentage waarmee het gemiddelde relatiebemiddelingsbureau binnen de kortste keren failliet zou gaan.

Afvalrace
Aan de vrijgezel kan het in deze Bachelor-serie niet liggen. RTL heeft de helft van de cafés in Nederland doorzocht om de perfect, schandaalvrije, vrijgezelle man te vinden. De 38-jarige Lars is succesvol ondernemer in de mode-industrie. In de eerste aflevering krijgt hij het meteen zwaar, wanneer hij in de klassieke rozenceremonie een significant deel van de gewillige dames naar huis moet sturen. Alleen de dames die een bloem krijgen, mogen blijven en gaan later in het programma met hem op een romantisch afspraakje. De afvalrace eindigt als er nog maar één vrouw over is: de ware! Want in het hart van Lars is plek voor slechts één vrouw.

Reageren