Last man standing

Met de Nederlandse versie wilde het deze zomer niet lukken. Veronica haalde Hollandse krijgers al na een paar afleveringen van de buis wegens gebrek aan interesse. En dat terwijl Last man standing, het originele Britse format, een grote hit was voor de BBC. Op Discovery kunnen we zien of Last man standing echt zo superieur is aan Hollandse krijgers.

In het programma reizen drie Britten en drie Amerikanen de wereld rond naar afgelegen locaties om mee te doen aan stamwedstrijden. De deelnemers zijn een skiƫr, een fitnessverslaafde, een BMX-rijder, een salsadansende kickbokser, een krachtsporter en een rugby- en cricketspeler. De mannen moeten o.a. stokvechten in Afrika, kanoracen in Papoea Nieuw-Guinea, kickboksen in India, lange afstand lopen in Mexico en in de eerste aflevering worstelen in Braziliƫ.

Eigen maken
Daarnaast moeten ze zich ook aanpassen aan de gewoonten van de stam waar ze tijdelijk logeren. Dat betekent dat ze te maken krijgen met jagen, dansen, zwarte magie, inheemse drugs, piercings en bloedvergieten. De man die aan het eind van de reeks de meeste onderdelen gewonnen heeft en nog steeds overeind staat, is de ‘last man standing’.

Reageren