Lauren verslaat motorambulances

In een nieuwe aflevering van Lauren verslaat is vanavond te zien hoe Lauren Verster verslag doet van de motorambulances in São Paulo, Brazilië. De miljoenenstad heeft te maken met een van de grootste verkeersinfarcten ter wereld. Politie en ambulances gebruiken daarom motoren en helikopters om zo snel mogelijk ter plaatse te zijn.

Met duizelingwekkende snelheden scheuren ze langs de files en zetten ze hun eigen leven op het spel, om dat van een ander te kunnen redden. Lauren volgt de motorambulances door het drukke verkeer en maakt de nasleep van talloze ongelukken van dichtbij mee.

Gevaar voor eigen leven
São Paulo leidt onder een van de grootste verkeersinfarcten ter wereld. De inwoners van de stad brengen het overgrote deel van hun vrije tijd in de auto door, omdat ze uren in de file staan. Door de verkeerschaos gebeuren er dagelijks veel ongelukken. Zowel politie als ambulances hebben een speciale mobiele afdeling in het leven geroepen om, ondanks de verkeersproblemen, toch snel ter plaatse te kunnen zijn. Met gevaar voor eigen leven scheuren zij op motoren door het stilstaande verkeer. Lauren gaat mee met de motorambulances en volgt ze op haar eigen motor met chauffeur. Ook vliegt Lauren mee met de politie die zich noodgedwongen per helikopter verplaatst in het ongelooflijk drukke luchtruim.

Klamme handjes
Lauren heeft tijdens de motorritten regelmatig doodsangsten uitgestaan, maar ze heeft ook veel respect gekregen voor het ambulancepersoneel. "Keihard reden we op de verkeerde rijbaan, tegen het verkeer in. Soms zag ik een grote bus op me afkomen en vlák voordat we elkaar raakten, had mijn chauffeur een gaatje gevonden om tussendoor te piepen. Ik heb met klamme handjes achterop de motor gezeten. Maar wat een groot respect heb ik voor deze reddende, heldhaftige macho's op hun snelle motoren."

Reageren