Lauren Verster presenteert Expeditie Poolcirkel

Na Wie is de Mol? Fort Boyard en 71 graden Noord komt de Avro met een nieuw realityspel. In Expeditie Poolcirkel nemen tien BN'ers het tegen elkaar, zichzelf en de ijskoude elementen op.

De kandidaten leggen in twintig dagen een heftige route onder barre omstandigheden af. Ze worden geconfronteerd met ijzige kou, sneeuw en zware fysieke uitdagingen. De karavaan begint aan de Russische grens en voert langs de poolcirkel, over toendra's en ijsgebieden, dwars door Finland, Zweden en Noorwegen. De uiteindelijke bestemming is een nagenoeg ontoegankelijke bergflank van de Lofoten Archipel in Noorwegen.

Uitputtingsslag
De deelnemers zijn de hele tijd onderweg en worden elke dag geconfronteerd met zowel groepsopdrachten als individuele uitdagingen. Wie kan fysiek het meeste aan en heeft ook nog eens het grootste mentale aanpassingsvermogen? Er komt aan het einde één BN'er als winnaar uit de strijd.

Update: Lauren Verster
Vandaag is door de Avro bekend gemaakt dat Lauren Verster het survivalprogramma gaat presenteren. Lauren is zelf nog het meest blij met het nieuws: "Kom maar op met dit avontuur! Mijn sneeuwschoenen staan al klaar en m’n hometrainer heb ik snel weer uit de kast gehaald." Ze is van plan een hechte band met de deelnemers op te bouwen. "De warmte haal ik deze keer niet uit de omgeving, maar uit de kandidaten. Op míjn onvoorwaardelijke steun kunnen ze in ieder geval rekenen; ik zal ze oppeppen, toezingen en mijn damesschouder aanbieden…”

Expeditie Poolcirkel zal dit najaar worden uitgezonden op Nederland 3

Meer over:

Reageren