Lauren Verster raakt Expeditie Poolcirkel kwijt

Expeditie Poolcirkel krijgt een vervolg, maar niet bij de AVRO. Het avontuurlijke programma verhuist naar RTL 5. Gelukkig staat er bij de AVRO wel een vervanger paraat: Atlas.

Expeditie Poolcirkel volgt tien bekende Nederlanders tijdens een zware toch in arctische omstandigheden. Wie de rol van presentatrice Lauren Verster gaat overnemen is nog niet bekend. Producent Hans Dekker van Tévé Media Group is blij met het vervolg op RTL 5.

Geen plaats bij de NPO

In de Telegraaf vertelt Dekker dat er voorlopig geen plaats was bij de publieke omroep. ''Vanwege het succes op Nederland 3 zou de publieke omroep Expeditie Poolcirkel verplaatsen naar Nederland 1, maar daar was op zijn vroegst ruimte in 2015. We hadden dan een jaar moeten overslaan. We zijn blij dat RTL5 het programma direct en enthousiast omarmde.''

Atlas voor de AVRO

De AVRO heeft wel een soortgelijk programma in huis; Atlas. Acteur Robert de Hoog, zangers Iris Kroes, acteur Jonny Kraaykamp, actrice Inge Ipenburg, rapper Darryl en het zeilmeisje Laura Dekker nemen het tegen elkaar op in Marokko. Laura Verster neemt de presentatie op zich. “Nog na bibberend van Expeditie Poolcirkel, ben ik wel toe aan een warming-up in de woestijn”, vertelde de presentatrice al eerder.

Meer over:

Reageren