Laurence Fishburne krijgt het druk

14 oktober 2009 12:30 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Het is bijna zo ver: de drie CSI-series gaan samenwerken. Het is de ultieme poging van de Amerikaanse TV-zender CBS om de nieuwe hoofdrolspeler Laurence Fishburne populairder te maken onder de CSI-fans.

In augustus 2008 werd bekend dat Laurence (in de serie Dr. Raymond Langston) voormalig hoofdrolspeler William Petersen (Gil Grissom) ging vervangen in CSI.

Lichte daling
Vlak na deze hoofdrollenswitch leken de kijkcijfers even te stijgen; naar aflevering waarin Laurence werd geïntroduceerd keken bijna 21 miljoen Amerikanen.

Sindsdien is er toch een lichte daling te zien. Het aantal kijkers (afgelopen week bijna 15 miljoen) is nog steeds grandioos, maar sinds het vertrek van Grissom zijn er ook aardig wat mensen afgehaakt.

Samenwerken
Hier gaat CBS nu dus iets aan doen. Voor de eerste keer in de geschiedenis van CSI komen de drie afdelingen in New York, Miami en Las Vegas samen om een zaak op te lossen.

Online
Dat betekent dat Laurence gedurende een week in alle drie de CSI's te zien zal zijn. De afleveringen worden in november uitgezonden in de Verenigde Staten. Het duurt nog wel even voordat de afleveringen in Nederland te zien zijn, maar de diehard fans weten hun weg online wel te vinden!

Meer over