Leegloop bij CNN

Nieuwslezeres Campbell Brown verlaat de Amerikaanse zender CNN. De lage kijkcijfers van haar show zijn daarvoor de reden.

Campbells actualiteitenrubriek wordt op hetzelfde tijdstip uigezonden als een aantal grote concurrenten, waaronder de rechtse (en steeds populairder wordende) commentator Bill O’Reilly bij Fox News Channel en presentator Keith Olberman bij MSNBC.

Brown lijkt de strijd met die twee heren niet te kunnen winnen, en trekt haar conclusies.

Leegloop
Browns vertrek is echter niet het eerste. Eerder vertrokken ook Lou Dobbs en Christiane Amanpour al bij het nieuwsstation.

Amanpour stapte over naar concurrent ABC, waar ze sinds vorige maand een nieuwsprogramma presenteert dat terugblikt op de week. Amanpour had net sinds 2009 een eigen grote show bij CNN, maar trok daar ook te weinig kijkers.

Dobbs vertrok eind 2009 bij de zender. Hij maakte vanaf het begin in 1980 deel uit van zender, maar zijn opiniërende commentaren kwamen de laatste tijd steeds meer op gespannen voet te staan met beleid van CNN om zich op pure verslaggeving toe te leggen.

Het is ironisch dat het juist de opiniërende commentaren van andere nieuwsstations zijn die nu de kijkcijfers van CNN doen dalen, waardoor nog meer presentatoren bij de zender vertrekken.

Reageren