Leider GeenStijl gaat naar Powned

Dominique Weesie, oprichter van GeenStijl.nl, wordt voorzitter van omroep Powned en stopt met zijn werk voor het weblog.

De omroepwet schrijft voor dat een omroep geen binding mag hebben met commerciële partijen. Geenstijl.nl is commercieel, en dus kan Weesie niet leider bij beide organisaties blijven. Hij kiest voor de omroep. Het is overigens niet zo dat deze overweging zo wordt uitgelegd op Geenstijl.nl zelf.

Hond
Op de site schrijft Pritt Stift, een van Dominiques collega's van het eerste uur, over het vertrek: "Zat er ook al een tijdje aan te komen. Fleischbaum (Dominique, red.) zijn topics waren de laatste tijd nogal ruk, zijn zinnen rammelden, en zijn nieuws kwam uit de krant van gisteren. Meneer begon opeens buitengewoon vriendelijk en gefundeerd de waarheid weer te geven, en nam nota bene zijn hond mee naar de redactie."

Opperdepop
Hij gaat verder: "Fleischbaums eens zo inspirerende adagium "Dat MOET op GeenStijl" veranderde in het zouteloze "Zal ik daar wat van maken". En zelfs dat lukte niet meer. Het gestrekte been begon te zwabberen. Opgedroogd. Uitgepoept. Opperdepop."

Powned
Om te besluiten met: "Fleisch, het waren zes fantastische jaren. Maar we moeten door, want we moeten verder. Vaarwel & alle goeds. Succes met Powned. Schop wat aars in H'sum."

Reageren