Lekker praten over het EK Voetbal met Studio Sportzomer en VI Oranje

He EK Voetbal begint vrijdag pas, maar praten over voetbal kan natuurlijk al veel eerder. Daarom starten Studio Sportzomer en VI Oranje vanavond met hun dagelijkse EK-uitzendingen. Tegelijkertijd.

VI Oranje (op RTL 4) begint om 22.30 uur en Studio Sportzomer (Ned. 1) om 23.00 uur, dat wordt dus kiezen voor de voetballiefhebber. Ga je voor het vrolijke geouwehoer van Johan Derksen en consorten of voor het iets serieuzere voetbalwerk bij Jack van Gelder.

Bak soep in Scheveningen
De komende weken zitten Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp in het Kurhaus te Scheveningen voor VI Oranje, waarin ze praten over vrouwen, auto’s, het geföhnde haar van Wilfred en o ja, ook nog over voetbal. Hoewel de presentator en de snor hun EK-hit niet zullen zingen, is er wel ruimte voor ander muzikaal talent. Genee: „Omdat ik met Johan een cd heb gemaakt, word ik belaagd door mensen die ook een Oranjelied hebben; misschien is het wat om die uit te nodigen. Als we het niks vinden, zakt het podium onder ze weg en belanden ze in een bak soep, net als vroeger bij Ron Brandsteder. Maar ik ben de enige die dat een goed idee vindt.” In de eerste uitzending zijn Jan Boskamp en René Froger te gast.

Door naar Krakau
Het team van Studio Sport­zomer is neergestreken op een dakterras in de Poolse stad Krakau om verslag te doen van het EK Voetbal. Mocht Nederland in de poule uitgeschakeld worden, dan gaat de NOS terug naar Hilversum, maar daar gaan we natuurlijk niet van uit. Jack van Gelder en consorten zitten op 100 meter van het hotel van het Nederlands elftal, dat tijdens het toernooi de uitvalsbasis vormt van het team. Nederland speelt pas op 9 juni zijn eerste wedstrijd in het Oekraïense Charkov, dus voorlopig gaat het nog even om de voorpret.

Paul de Leeuw
Die is er genoeg: in de eerste aflevering is Paul de Leeuw te gast. Nu lijkt hij niet de persoon om een boom op te zetten over een 3-4-3-opstelling met vleugelspelers, maar deze Leeuw komt zeker niet in zijn hempie te staan bij Jack: Pauls zoons zijn gek op voetbal en dus heeft de presen­tator zich in het spelletje verdiept. Dat Paul een Poolse vader heeft, maakt zijn aanwezigheid extra leuk. Ook Robert Maaskant (hij was trainer in Polen) en Willem Kieft praten mee.

Reageren