Lenette van Dongen over Maestro

29 November 2012 15:42 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

De cabaretière heeft al drie rondes van Maestro overleefd, terwijl ze in het begin geen idee had waar ze mee bezig was. Televizier.nl interviewde Lenette van Dongen.

Wat heb jij met klassieke muziek? 

“Met buien vind ik het leuk om klassieke muziek op te zetten. Eigenlijk luister ik naar alle soorten muziek: popmuziek op de radio of hardrock in de auto. Daar hoort klassieke muziek ook bij.” 

Waarom wilde je meedoen aan Maestro?

“Ik vond het een hele leuke uitdaging om te doen. Dit is een geweldige kans om iets leren over dirigeren en daar wist ik voor dit programma nog niets van af. Verder vind ik het bijzonder om bij een orkest te zijn, want die zijn bijna aan het uitsterven. Waar kom je tegenwoordig nog een orkest tegen?”

En ging het je een beetje goed af? 

“In het begin hadden we bij god geen idee wat we aan het doen waren. We hadden voor de eerste aflevering ook maar een half uurtje om ons voor te bereiden! Dat is natuurlijk hilarisch, maar je scoort er geen tienen mee.”

Is het dan niet heel moeilijk om serieus te blijven?

“Tijdens het dirigeren ben je heel serieus. Doodserieus, anders heeft het geen zin. Als het niet zo goed gaat ben je er wel luchtig over, want je leven hangt er niet van af. Maar iedereen zet wel zijn schouders eronder.” 

Nu we wat verder in het programma zijn, leer je wel meer toch? 

“Er zijn nu meerdere afleveringen opgenomen en je komt steeds meer te weten over dirigeren. Verder heb ik nu een coach en die legt uit hoe het moet. Hij heeft me geleerd wat een opmaat is en hoe je sneller en langzamer gaat, of harder en zachter. Het is heerlijk als je wordt gecoacht!”

Meer over