Let´s dance: wie wint de finale?

Na zeven weken vol hilarische acts, blunders en blessures was het zaterdagavond 17 oktober over. De finale van Let s dance! Wie ging er als winnaar naar huis? Want hoewel alle BN ers meedoen voor stichting KiKa, wilden ze allemaal winnen...!

UPDATE 17-10, 22:15u -Inge de Bruijn heeft zaterdagavond de finale van Let s dance gewonnen met haar Michael Jackson-act!

Hieronder lees je meer over Inge en de andere kandidaten, want we snappen dat je na 36 acts even kwijt bent wie er ook alweer in de finale kwamen. Televizier’s GJ Kooijman (die er elke week bij was) praat je bij!

Onderaan het artikel vind je Inges winnende act in beeld.

---

John Williams doet Beyonce – Single Ladies
De favoriet van de avond wil zelf eigenlijk helemaal niet zo graag nóg een keer. Maar al z’n collega’s tippen hem toch ècht als winnaar. Jurylid Stanley Burleson, Catherine Keyl, Viola Holt en concurrent Jochem van Gelder verklapten me de afgelopen weken dat ze John de meeste kans geven. Gelukkig heeft hij dit keer de échte outfit van Beyonce als gelukstrofee kunnen scoren, dus die zie je vanavond zeker terug!

Jody Bernal doet Justin Timberlake – Rock Your Body
Als grote verrassing kreeg Jody Bernal in week twee de meeste stemmen. Kwam dit misschien omdat hij met Idols en DWTS-vedette Nathalie de beroemde Nipplegate-scene naspeelde? Deze week trekt Jody een heel ander trucje uit z’n kast: hij gaat beatboxen! Nu is Justin natuurlijk de koning van de beatbox, dus of Jody net zo goed is…. dat moeten we nog maar even zien.

Eigen Huis & Tuin team doet Madonna – Vogue
De act van Quinty Trustful en haar mannen Lodewijk en Thomas was niet perfect, maar gelukkig zijn ze net zoals met hun projecten tijdens hun eigen show echte perfectionisten! De heren gaan meer vlees laten zien, op advies van juryvoorzitter Albert Verlinde. De diva herself, Quinty, heeft een pruik gescoord bij de Amsterdamse travestiet Diva Mayday!

Radio 538 DJ’s doen Moulin Rouge – Lady Marmelade
De vijf mannen van Radio 538 waren na afloop gesloopt, door hun wilde opvoering van het nummer Lady Marmelade. Niets was de heren te wild: een dance-remix, dansen op hoge hakken of zoenen met Albert. Alles werd in de strijd gegooid om te winnen. Gelukkig lukte het de heren om de finale te halen en vanavond schijnen ze nog wildere outfits aan te hebben. En Jeroen Nieuwehuizen mompelde een paar weken terug iets over dat hij Albert Verlinde nog wel te grazen zou nemen. Ik ben benieuwd!

Jochem van Gelder doet Boney M – Daddy Cool
Ik hoop dat Jochem een beetje bekomen is van z’n Televizier-Ring-depressie want vanavond moet hij weer aan de bak als de swingende Bobby Farrell. Of die ditmaal weer een surprise appearance maakt: geen idee. Maar wie er wel meedoen zijn Jochem’s zonen! Concurrent en goede vriend John Williams noemde dit een valse streek, maar wie weet denkt de kijker er thuis anders over en krijgt Jochem vanavond wél genoeg stemmen voor een overwinning…

Carlos Lenz doet MC Hammer – Can’t Touch This?
Bloed, zweet en tranen heeft het gekost, maar de laatste voorronde werd gewonnen door deze Personal Trainer. Met extra hulp van een bevriendde hiphop-trainer waande hij zich helemaal weer in de 80 s. Hij liet z’n dansers push-ups doen on stage, maar zelf schijnt hij ook al 2 weken extra hard te trainen: Carlos wil vanavond uit de kleren… ?Ook deze man is favoriet onder BN’ers: Derek Ogilvie en Nicolette van Dam zijn groot fan van z’n act!

Inge de Bruijn doet Michael Jackson – Smooth Criminal
Deze zwemster heeft het toch wel het zwaarst van allemaal: Ze moet wel 3 uitzendingen dit seizoen haar geweldige MJ act opvoeren. “Maar als je wint, heb je geen vermoeide voeten!” vertelde ze vorige week na afloop van de halve finale. De ambassadrice van stichting KiKa is vooral trots op alle kandidaten die zich belangeloos in hebben gezet voor het goede doel de afgelopen weken. Maar stiekem wil ze toch winnen en daarom verwerkt ze deze week Michael’s nieuwe single This Is It in haar act!


Maar er is meer!
Ook presentatoren Carlo Boszhard en Irene Moors doen eindelijk een act! Zij kruipen voor de opening samen met Marc Forno in de huid van K en dansen op een medley van de nummers Teleromeo en Afrika tot in Amerika. Ze sluiten af met het nummer Finger Finger uit De TV Kantine.

(Dit artikel is een update van een artikel dat voorafgaand aan de uitzending geplaatst werd.)

Reageren