Leven Wim Sonneveld bij MAX

Omroep MAX gaat het leven van Wim Sonneveld in een tv-serie verwerken. Dat zegt Jan Slagter, directeur van MAX, op Spreekbuis.

Volgens Slagter lijkt de nieuw te maken serie op een bestaande show. "Het wordt een muzikale dramaserie in de sfeer van 't Schaep met de 5 Pooten. Dus voor een groot publiek", zegt hij.

Zuchtende zusteren uit Susteren
Wim Sonneveld (1917 - 1974) was een begenadigd Nederlands komiek en zanger. Hij werd, samen met Toon Hermans en Wim Kan, gerekend tot de 'Grote Drie van het Nederlandse cabaret'.

Waarschijnlijk het meest bekende typetje van Sonneveld, en misschien wel een van de meest bekende typetjes uit die tijd, was Frater Venantius. Een kleine greep uit de monoloog door de frater:

Ik ben Frater Venantius uit Schin-op-Geul, beter bekend als de Zingende Frater.
Niet te verwarren met die andere arties uit Ubach-over-Worms, da's de Pratende Pater.
En dan hejje nog schijnt 't in Schimmert, de Brullende Broeder.
En in Herkenraad hebben ze dan ook nog een Kronende Waardemoeder.
En als ik goed ben ingelicht in Susteren twee zuchtende zusteren.


Merknaam
Niet geheel toevallig is de naam van Sonneveld niet opgenomen in de titel. Zijn erven, die de rechten op de merknaam bezitten, willen niet dat de naam Sonneveld gebruikt wordt in titels van programma's over de komiek.

Edward Stelder is aangesteld om het script te schrijven, Pieter Kramer (Ja Zuster, Nee Zuster) zal de regie op zich nemen. Wie Wim Sonneveld gaat spelen, is nog niet bekend.

Bekijk hieronder het filmpje over Frater Venantius.

Reageren