Lewis op bezoek bij George Gently

13 februari 2013 12:58 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Oude bekende Kevin Whately (Inspector Lewis) komt vanavond langs bij detective George Gently.

Acteur Kevin Whately werd bekend als de rechterhand van inspector Morse in de gelijknamige serie. Ook toen deze serie stopte na de dood van John Thaw (inspector Morse), bleef zijn ­personage bestaan. De detective Lewis, met Whately in de hoofdrol, was een logisch vervolg; het zevende en laatste seizoen wordt op dit moment in Groot-Brittannië uitgezonden.

Lewis wil wat anders

Een van de belangrijkste redenen dat Lewis stopt, is dat Kevin ­Whately eens iets anders wilde doen. Zijn wens komt vanavond al uit: Kevin speelt in deze aflevering van George Gently eens niet Lewis, maar een oude bekende van Gently, Donald McGhee. Maar of het nog allemaal koek en ei is tussen de twee oude vrienden moet vanavond blijken. George maakt daarnaast moeilijke tijden door.

Oude vijanden

Zijn oude vijanden zijn hem nog lang niet vergeten en dat wordt pijnlijk duidelijk. Hij wordt op non-actief gezet door toedoen van een crimineel die uit is op wraak. Deze beweert dat George bewijsmateriaal tegen hem heeft verzonnen. De detective zelf is de enige die dit kan oplossen.  

Meer over