Liefde op de set van Het Schnitzelparadijs

Tygo Gernandt en Eva van de Wijdeven spelen samen in de nieuwe BNN-serie Het Schnitzelparadijs. In het echte leven hebben ze een relatie. Hoe vonden ze het om samen te werken?

Tygo speelt de rol van de woeste slager Goran, een Servische kindsoldaat die zijn best doet om in Nederland zijn hoofd boven water te houden. Eva is de lieve Femke, die het hoofd van nieuwkomer Sander (Micha Hulshof) op hol brengt. Maar in het echte leven laat ze ook Tygo's hart een stuk sneller kloppen.

Maatjes
De twee leerden elkaar kennen op de set van Dunya & Desie, waarin Eva een van de hoofdrollen speelt. Tygo: "We waren heel intens met elkaar aan het werk en zijn verliefd geworden. Nu weer met elkaar werken is anders en even wennen, maar wel heel erg leuk", vertelt Tygo. "Het is goed gegaan." Eva bevestigt dat. "Het was heel interessant en het ging hartstikke goed. Wij zijn gewoon echte maatjes. Wij kunnen alles samen, dus we kunnen ook samen werken."

Stress
Toch was het niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Eva: "We zagen elkaar echt 24 uur per dag. Dat was best stresserig en daardoor werden we soms wel kortaf tegen elkaar. Maar ach, dat hoort er ook bij. We wilden elkaar na het draaien nu eenmaal ook zien in het privé-leven. Want het is heel raar om dan te roepen: 'tot morgen!' Ik wilde wel met hem mee."

Heftig project
"Dat is dan heftig als je al zestien uur met elkaar hebt staan werken", vult Tygo aan. "Maar ik denk dat we het werk goed hebben losgelaten. Dan spraken we gewoon af dat we het een uurtje over het werk zouden hebben en daarna niet meer. Zo deden we het. Het is ook fijn om te weten dat we met elkaar kunnen werken en dat we ook diep kunnen gaan. Het is een heel heftig project om te doen en het is ons wel gelukt. Soms was het nog leuk ook!" Eva knikt. "Het was hard werken en soms best wel stressvol, maar we hebben het overleefd!"

Even niet
Toch zijn ze blij dat de opnames inmiddels achter de rug zijn en dat ieder z'n eigen weg weer gaat op werkgebied. "Ja, we zijn blij dat we onze eigen dingen weer doen", beaamt Tygo. "Zij een nieuwe film, ik ook. Dat is toch wel heel fijn."

Samen op auditie?
Eva merkt op dat ze sinds een stel zijn overal samen voor worden gevraagd. "Dezelfde audities, dezelfde series, dezelfde films; op de een of andere manier vindt iedereen het heel leuk dat wij iets hebben ofzo." Tygo vervolgt: "Dat houden we een beetje af. Wie weet, in de toekomst. Maar nu hebben we gewoon onze eigen dingen. Wie weet is het volgend jaar wel weer heel leuk om samen een project te doen."

Al benieuwd naar de tweede aflevering van Het Schnitzelparadijs? Hij is nu al te bekijken op de site van BNN.

Reageren