Liefde voor Later: een document voor de kinderen

8 juli 2013 13:14 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

In Liefde voor Later ontmoet Anita Witzier ouders met een ongeneeslijke ziekte. Zo verzamelen de ernstig zieke Eric en Diana tastbare herinneringen voor hun gezinnen.

Eric en Diana hebben allebei een gezin met kinderen en zijn allebei ongeneeslijk ziek. Vanavond vullen zij in Liefde voor Later een herinneringsdoos met tastbare aandenkens voor de achterblijvers.

Eric

Met de jonge vader Eric maakte Anita ­Witzier in de vorige uitzending al kennis. Hij heeft niet lang meer te leven en realiseert zich wat hij allemaal gaat missen als zijn kinderen binnenkort zonder hem opgroeien. Van de eerste paardrijles van zijn dochtertje kan hij nog net getuige zijn.

Diana

Diana (foto) kreeg in 2008 de diagnose borstkanker. De ziekte is uitgezaaid en sinds 2010 weet ze dat ze binnen afzienbare tijd doodgaat. Ze deed mee aan Liefde voor Later, omdat ze herinneringen wilde vastleggen voor haar dochter en drie zonen. Op haar website schrijft Diana over het verzamelen van haar levenssouvenirs dat ze er "maar moeilijk tijd voor leek te kunnen vinden tussen de behandelingen en huiselijke beslommeringen door."

Dankzij het programma is er straks "een professioneel filmdocument van mijn leven voor de kinderen." Ze zag het ook als "een soort stok achter de deur, want ik was bang dat ik te weinig tijd zou krijgen om mijn ideeën ten uitvoer te brengen."

Lees hier wat Anita Witzier zelf van het programma vindt.

Meer over