Lieke: 'Dancing wordt sexier'

In Dancing with the stars hebben Ron Brandsteder en Sylvana Simons plaatsgemaakt voor een nieuw presentatieduo: Beau van Erven Dorens en Lieke van Lexmond. En dat is niet de enige verandering, zo vertelt Lieke.

Dit is de eerste grote show die je mag presenteren. Blij zeker?
"Ik vind het heel gaaf! Ik was ontzettend happy toen ze me vroegen. Ik dacht dat ik eerst nog ervaring op zou moeten doen voordat ik een groot videoprogramma mocht presenteren. Geweldig dat ik deze kans nu al krijg."

Echt iets voor mij
Lieke: "Toen ik erover nadacht, vond ik het programma ook heel goed bij me passen. Ik ben zelf kandidaat geweest; het is entertainment, een familieprogramma. En dan ook nog eens naast Beau. Echt iets voor mij."

Is het ook niet een beetje eng?
"Ik heb er vertrouwen in dat ik het kan. Maar dat neemt niet weg dat het heel spannend is. Als de show zo om half negen begint en ik van die trap af moet, dan zal ik met de kriebels in m'n buik naast Beau staan. Het is net of de droom die je als klein meisje had, ineens waar wordt."

Kende je Beau al?
"We hebben nooit met elkaar gewerkt, maar we kenden elkaar al wel, van gezellig in de kroeg. Voor dit programma hebben we nog wel bij elkaar gezeten om de boel door te praten. Dat klikte enorm. Ik heb er dus alle vertrouwen in dat het goed komt. Onze humor is hetzelfde. De vrijdagavond wordt een feestje. Beau is zo'n leuke man."

Is er wat veranderd?
"Het programma is in een volledig ander jasje gegoten. Er is een nieuw decor met een nieuwe kleurstelling, er komt een driekoppige jury met één wekelijks wisselend lid, de professionele dansers zijn allemaal nieuw, er komt een band in plaats van orkest, de dansvloer is zwart en de kandidaten mogen een minuut freestylen."

"Het wordt iets sexier en moderner. Meer show en spektakel. Na de show komt een aflevering van Van der Vorst ziet sterren en daarna de uitslag waar gelijk een paar naar huis moet."

Je hebt zelf ook meegedaan. Hoe zwaar is het?
"Het is één groot feest. Daarom heb ik ook een paar mensen overgehaald om mee te doen. Je moet gewoon denken: ik kan niet dansen, dus wat kan er eigenlijk misgaan? Je leert alleen maar."

"Maar het is ook keihard werken. Ik heb een fulltimejob bij Goede tijden slechte tijden en ieder uur dat ik vrij had, was ik aan het dansen. Hoe langer je meedoet, hoe fanatieker je wordt. Je wilt vlammen en spetteren op die dansvloer."

Waag je je dit seizoen ook nog op de dansvloer?
"Ik ben bang van wel. Met Beau! Dat wordt dus een freestyle, denk ik. Maar hoe en wat, dat is een grote verrassing; ook voor ons."

De BN'ers die meedoen bestaan uit 5 mannen en 5 vrouwen. Hieronder zie je wie dat zijn:

Mannen

  • Jamai Loman (musicalster)
  • Ursul de Geer (presentator)
  • Mari van de Ven (visagist en haarspecialist)
  • Emiel Sandtke (acteur)
  • Lange Frans (rapper)
Vrouwen
  • Nicolette van Dam (actrice
  • presentatrice)
  • Gigi Ravelli (actrice in GTST)
  • Manon Thomas (ex-presentatrice)
  • Nathalie Makoma (zangeres, bekend van Idols 4)

Reageren