Lieke van Lexmond gaat spellen met kinderen

Lieke van Lexmond gaat het programma Stabilo Spellingstrijd presenteren. Daarin strijden kinderen om de titel 'beste speller van Nederland'. Het programma start in juni.

In Amerika zijn spelwedstrijden voor kinderen de normaalste zaak van de wereld. Ze staan op een podium, krijgen een moeilijk woord te horen en spellen dat. Een beetje zoals in Lingo, maar dan anders. Een zogenaamde 'spelling bee' winnen is in dde Verenigde Staten behoorlijk prestigieus. Nu moeten de Nederlandse kinderen er ook aan geloven in de Stabilo (de naam van de sponsor) Spellingstrijd.

Kampioen spellen
De kinderen strijden tegen elkaar en degene die de meeste woorden goed spelt of de meeste fouten uit woorden kan halen, mag door naar de volgende ronde. De uiteindelijke winnaar gaat door naar de grote finale. Uit die finale komt de kampioen woorden spellen.

Boulevard
Lieke van Lexmond gaat de boel aan elkaar praten. De presentatrice wordt trouwens ook genoemd als nieuwe vaste vervanger bij RTL Boulevard. Daar zijn ze, na het vertrek van Humberto Tan, naarstig op zoek naar een ander.

Stabilo Spellingstrijd is vanaf zaterdag 2 juni om 18.00 uur wekelijks te zien.

Lees ook:
Humberto Tan stopt met Boulevard

 

Reageren